Bag om kunsten

Vagn Sangill har siden 1987 drevet sit håndværk som selvstændig portræt- fotograf i Helsinge –  udstillingen ”Pyramiden” i Gilleleje og det var en succes.

Herefter tog Vagn Sangill / Foto 007 for alvor det nye medie under sine vinger – KUNST - jeg har længe gået med tanker om, at mine billeder kunne blive til kunst og betragtet som sådan, her taler jeg ikke kun om portrætfoto’et i sin egentlige forstand, men jeg har tilført billederne en særlig løsning, som kommer ind under kategorien - unika kunst. Det har taget mig lang tid, at finde frem til den stil der kommer til, at være et grundlæggende fundament i mine kunstbilleder, som jeg nu vil sætte til salg i den forhåbning om, at mine billeder kommer til, at pryde mange hjem og firmaer.

Den første serie der kom på banen er nøgne kvinder med et pikant islæt og i meget stærke farver – på billederne vil modellerne opnå en total ukendelighed og derfor også en anonymitet. Billederne er alle monteret i sorte rammer, som vil gøre sig godt på de fleste vægge. De vil blive produceret så billedet er utroligt holdbart.

Billederne er alle opklæbet på en speciel formboard plade og lamineret så de kan tørres af med en fugtig klud. Denne løsning er garanteret til at holde minimum 70 år, så hvad der sker derefter – det bliver helt sikkert ikke mit problem, lover Vagn Sangill. Det vil også blive et produkt, vi vil tilbyde, til kunder der ønsker, at få lavet et billede af sig selv på denne måde – så var det måske også lidt ”nemmere”, at få et kunstbillede af sig selv til at hænge i stuen, hvis man gerne ville være en smule mere anonym. Nogen af billederne kan ses i Foto 007’s udstillingsvinduer.

Stilen er Vagn Sangill’s egen og derfor ikke ”kopieret” - jeg håber, at man med tiden vil kunne genkende stilen og sige: Det er er helt sikkert et Vagn Sangill billede ! Det er i den sammenhæng dog bedre, at være en original end en kopi! Der er mange Mona Lisa’er, men der er kun en Leonardo da Vinci.