Om os

Fotograf: Vagn Sangill

Baggrundshistorie

Jeg har fotograferet siden jeg var 12 år gammel, og som 18årig kom jeg i lære i fotobranchen. 1987 var året, hvor jeg bestemte mig for at åbne eget firma, og leve som professionel fotograf.

Colour Art Photo

I 1988 blev jeg medlem af Dansk Fotografisk Forening. Året efter – 1989, blev jeg medlem af den såkaldte ”fine klub" Colour Art Photo i Danmark.

Dette er en international fotografforening, hvor man kun bliver medlem, ved at kunne præstere et flot stykke fotografisk "håndværk". Disse foreninger afholder kurser for udvikling af fotografi, samt konkurrencer for professionelle fotografer. Dette har med tiden givet mig så mange diplomer og medaljer, at jeg har en titel som C.A.P. Master (Colour Art Photo).

Det er en titel man kun opnår ved hårdt arbejde – der skal præsteres! Ser jeg tilbage, vil jeg tro at der er trykket mere end en "million" gange på udløserknappen på kameraet.

Hvorfor hedder vi Foto 007?

Fra jeg var mellem 18 og 28 år, var en af mine hobbyer smalfilm - det var før videoens tid. Dengang kunne man, ligesom i dag, deltage i konkurrencer.

I løbet af de ti år, blev det til en masse kortfilm, og langt de fleste som små spillefilm, der kastede en del diplomer og præmier af sig.

Parodien der vandt guld

Den sidste film jeg stillede op med til en konkurrence, var en 25 minutters parodi på James Bond, hvor jeg selv spillede helten.

Denne film vandt en guldmedalje ved Danmarksmesterskabet, og aviserne var ikke sene til at skrive om Vagn Sangill – og endnu en vundet konkurrence.

Genkendeligheden

Agentbilledet der blev taget af mig som 28årig i forbindelse med filmen, er en del af logoet, du ser den dag i dag. Navnet Foto 007 lå lige til højrebenet, og firmaet kom også derfor til at bære dette navn.

Billedet er, sammen med firmanavnet Foto 007, med til at øge genkendeligheden i annoncer, markedsføring m.v.

Al materiale på dette websted er ophavsretsbeskyttet, og må på ingen måde kopieres - hverken fysisk eller digitalt, ej heller fremstilles i andre medier uden skriftlig tilladelse fra Foto 007.